YGS’ye gireceklere ücretsiz ulaşım sağlanacak
YGS’ye gireceklere ücretsiz ulaşım sağlanacak
Bu hafta sonu yapılacak olan Geçiş Sınavı’na (YGS) girecek olan öğrenciler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanacak. Sınava katılacaklar ve YGS görevlileri, sınav giriş ya da görevli belgelerini göstermek suretiyle belediye otobüslerinden ve deniz ulaşımından 07.00-16.00 saatleri arasında ücretsiz faydalanabilecek. Büyükşehir Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri ise ‘Sınav var, klakson çalmayınız’ şeklindeki tabelaları okullara yakın bölgelere yerleştirdi.
TÜM ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 24 Mart Pazar günü yapılacak olan YGS kapsamında öğrencilere ve sınavda görevli öğretmenlere herhangi bir ücret vermeden ulaşım imkânı sağlanacağı bildirildi.
SINAV BOYUNCA ÇALIŞMA OLMAYACAK
Büyükşehir olarak öğrencilere ulaşımda kolaylık sağlandığı belirtilen açıklamada ayrıca araç sürücülerinin sınav süresince klakson çalmalarının ya da herhangi bir gürültü yapmanın yasaklandığı kaydedildi. Açıklamada Büyükşehir’e bağlı İSU, Fen İşleri, Park Bahçeler gibi birimlerin sınav boyunca çalışma yapmayacağı da belirtildi.
Yorumlar